Innovatum utveckling kunskap och innovation

Innovatum utveckling kunskap och innovation. Innovatum har 4400 kvadratmeter fulla av interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment.

På Innovatum Science Center finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt och ta del av information och historia.

Innovatum utveckling, kunskap och innovation

På Innovatum Science Center är det alltid saker på gång. Skolloven är fullspäckade med aktiviteter i olika teman och under sommarsäsongen finns alltid något på gång för hela familjen. Dessutom arrangeras speciella temadagar under våren och hösten, som till exempel rymdhelger och dansföreställningar, eller hur man skapar en enkel hemsida. Här finns även möjlighet att ha barnkalas och på hemsidan finns alltid tips om vad som händer härnäst.

Innovatum Science Park är ett teknik- och naturvetenskapscentrum som ligger på NOHAB:s industriområde där bland annat Trollhättans industrihistoria visas.

Innovatum har också utställningar som låter besökarna deltaga i experiment som rör teknik, energi, media, naturvetenskap, med mera. Vägg i vägg med Innovatum ligger Saab bilmuseum.

1997 bildades Stiftelsen Innovatum av Trollhättans Stad, Västra Götalandsregionen, Saab Automobile AB, Volvo Aero Corporation (numera GKN Aerospace), Vattenfall AB, Skanska AB och Industrifacket Metall Norra Älvsborg. Stiftelsen Innovatum är huvudman för Innovatumkoncernens verksamhet.

Bra att veta inför besöket

Innovatums science center är inrymt i en stor gammal industrilokal. Lokalen har en stor bottenvåning, och en andra våning i inre delen av lokalen, till den finns det en hiss. Några enstaka utställningsstationer är tyvärr inte tillgängliga med rullstol.

Vissa ställen är också lite krångliga att nå till om du använder rullstol eller permobil, till exempel är vår receptionsdisk ganska hög, bredvid ligger dock vår butiksdisk som är lite lägre.

För personer som blir påverkade av många intryck och ljud, kan vår miljö uppfattas stressande. Vi rekommenderar då att du hör av dig till oss för att få reda på vilka tider som är mer lämpliga än andra. Exempelvis är vardagseftermiddagar ofta lugna i jämförelse med helger.

Innovatum utveckling kunskap och innovation

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Lägg till kommentar