Vandra Edsvidsleden i Trollhättan

Vandra Edsvidsleden längs med den blå ådern Göta älv och upptäck en mycket vacker del av Trollhättan – alldeles i närheten av staden!

Vandra Edsvidsleden i Trollhättan
Vandra Edsvidsleden i Trollhättan

Från Kopparklinten och Nyckelberget har du magnifik utsikt. Ekar mer än hundra år gamla har sin egen historia att berätta. Stanna till, lyssna, känn och låt fantasin flöda. Åkerströms naturreservat med öppna betesmarker
och lummig ädellövskog bjuder på ett rikt växt och djurliv.

På forngården och genom Strömslunds pittoreska kvarter med den gamla slaskgatan får du en bild av hur det såg ut förr.

För en medelvan vandrare så är Edsvidsleden en fin dagsvandring som tar cirka 3,5 timmar utan stopp, men vi rekommenderar dig att stanna ofta och njuta av den storslagna omgivningen, sitta ner för en välförtjänt fika eller passa på att plocka lite bär längs vägen.

Mycket att se längs Edsvidsleden

Det finns mycket att se längs Edsvidsleden, för den naturintresserade är leden en skattkista fylld med vacker orörd natur, kulturmiljöer och mysiga platser att sitta ner en stund. Du passerar inte mindre än två naturreservat längs Edsvidsleden; Älvrummet och Åkerström. Det första redan vid start och det andra strax söder om Nyckelberget. Härifrån går vandringen sedan mer inåt land längs stigar i trollskogen och förbi betesmarker och ängar. Bitvis är terrängen kuperad. 

Längs leden finns flera platser som passar utmärkt för ett fikastopp. Sitt ner och få ny energi vid en fors, längst upp på en av utsiktsplatserna eller bara utmed stigen på en av de uppsatta träborden. Om du har med dig något att grilla kan du använda någon av grillplatserna, varav en har tak. Där finns ved till förfogande. Ungefär halvvägs längs leden hittar du ett vindskydd för en lite längre paus.

Edsvidsleden passerar genom ett varierat landskap med inslag av både tät skog och ängsmark. Leden är totalt 1,4 mil med kuperad terräng och bitvis tekniska partier, vilket gör det till en ganska krävande vandring som ändå passar de flesta. Passar även för dig som gillar att springa trailrun.

Läs mer här

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Lägg till kommentar